Chakra therapie

Chakra therapie

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn de centra van ons energetisch lichaam.

Chakra is Sanskriet en betekent “wiel”. Als de chakra’s goed werken zullen deze “levenswielen” in een altijd draaiende beweging zijn, en onze energie laten stromen.

Er zijn 7 hoofdchakra’s. Een chakra kun je niet met het blote oog waarnemen.

Elk chakra heeft zijn eigen functie in de levensgebieden van de mens en werkt in op bepaalde organen van het lichaam.


Chakra’s en energie.

Je krijgt energie uit voeding, zuurstof en licht. De energie die je lichaam opneemt wordt door de chakra’s verdeeld, zodat elk orgaan, elke cel wordt voorzien van de benodigde energie.

In moeilijke periodes, door problemen van lichamelijke of psychische aard, kun je uit balans raken. Als je langere tijd uit balans bent, ontstaan er blokkades in één of meerdere chakra’s. Er is dan een verstoring ontstaan in de verdeling van energie, wat een optimale groei en ontwikkeling belemmert.

Dat kan zich weer uiten in lichamelijke of geestelijke klachten, b.v. grote vermoeidheid en/of je down voelen.


Wat is een chakrabehandeling?

Behandeling van de chakra’s zorgt ervoor dat blokkades worden weggehaald. De energie kan dan goed stromen via de verbindingslijnen van het energetisch lichaam: de meridianen.

Lichaam en ziel zijn in wisselwerking met elkaar, en worden beide behandeld. Bij een chakrabehandeling worden energieblokkades weggehaald, waardoor psychische en lichamelijke klachten verdwijnen.

Een behandeling kan gepaard gaan met het loskomen van emoties. Door deze te verwerken kom je dichter bij je zelf en krijg je ook inzicht in jezelf.

Met dit inzicht en de vernieuwd stromende energie heb je weer de kracht om vanuit jezelf te leven. Je voelt weer balans in de energie , balans in je leven!


Voor wie?

Chakratherapie is geschikt voor behandeling van van lichamelijke klachten, zoals darmklachten, rugklachten, migraine, gewrichtsklachten, reuma, hoofdpijn, grote vermoeidheid.

Chakratherapie is ook geschikt voor behandeling van klachten, die hun oorsprong vinden in het moderne leven met zijn hectiek en overbelasting, zoals slapeloosheid, stress, burnout en depressie.